×

Najočekivaniji hotelski projekt u Hrvatskoj ponovno stiže iz studija 3LHD - Kupari Dubrovnik Resort

Nakon godina propadanja, na pomolu je rješenje za napušten i devastiran hotelski kompleks Kupari nadomak Dubrovnika, i to kroz projekt luksuznog resorta s oko 400 kreveta i banketnom dvoranom
Kupari Dubrovnik Resort
Kupari Dubrovnik Resort
Foto: 3LHD

Kupari, mjesto svega 6 kilometara istočno Dubrovnika, u Općini Župa dubrovačka, poznato je po svojoj prekrasnoj šljunčano-pješčanoj plaži, ali i po velikom turističko-vojnom kompleksu koji od Domovinskog rata zjapi prazan i potpuno devastiran. Pitanje turističkog razvojnog projekta za ovaj kompleks povlači se još od 2013. godine, ali rješenje nikako da ugleda svjetlo dana. Ovih je dana na stranicama renomiranog Studija 3LHD objavljen projekt Kupari Dubrovnik Resort s vizualizacijama luksuznog kompleksa. 

Podsjetimo se, 3LHD zaslužan je za neke od najznačajnijih i najimpresivnijih hotelskih zdanja u Hrvatskoj koji su nebrojeno puta dobili i nagrade struke. O hotelskoj arhitekturi i dizajnu smo jednom prilikom razgovarali i s jednim od osnivača ovog studija, Markom Dabrovićem. Među njihovim istaknutim projektima su Hotel Lone i plaža Monte Mulini, rekonstrukcija hotela Adriatic u staroj jezgri Rovinja, apartmansko naselje Amarin te Grand Park Hotel Rovinj s impresivnom kongresnom dvoranom s vizurom Rovinja. Zaslužni su i za projekt Hotela Belvedere u Dubrovniku te projekt rekonstrukcije hotela Marjan u Splitu. Novootvoreni Keight Hotel Opatija, Curio Collection by Hilton, također nosi potpis ovog studija, a sada najavljuju još jednu senzaciju - Kupari Dubrovnik Resort.

Kupari Dubrovnik Resort - 3LHD

Hotel s pet zvjezdica, 32 apartmana, 4 vile i banketna dvorana  

Projekt planira rekonstrukciju pet povijesnih hotela - Kupari, Pelegrin, Goričina I. i II. te hotel Grand - s pratećim objektima, u jedinstven turistički kompleks s otprilike 400 kreveta. 

Središnji dio kompleksa činit će nekadašnji hotel Grand koji će imati spa sadržaje, specijalni restoran i banketnu dvoranu. Pomoćni sadržaji i servisni prostori bit će smješteni u postojeće objekte na stražnjoj strani parcele kako bi ostale odvojene od srca kompleksa. 

Kupari Dubrovnik Resort - 3LHD

Postojeći hotelski kapaciteti u podnožjima padine s obje strane parcele bit će renovirani prema visokim standardima i to tako da će se s jedne strane nalaziti hotel s pet zvjezdica, a s druge strane 32 apartmana i 4 vile. 

Projekt Kupari Dubrovnik Resort puno pažnje posvećuje i očuvanju prirodnog okoliša i kulturne baštine - pažljivo rekonstruirani hotelski resort kombinira tradicionalne elemente s modernim luksuzom, stvarajući harmonično okruženje koje poštuje povijest i prirodno okruženje u kojem se nalazi.

Više informacija o samom projektu pročitajte na stranicama 3LHD.

Kupari Dubrovnik Resort - 3LHD

Prilika za dodatni razvoj ponude poslovnog turizma u Dubrovniku

Potencijali ovog novog hotelskog kompleksa u Hrvatskoj nadilaze razvoj ponude za odmorišne turiste boljeg imovinskog stanja. S modernom infrastrukturom, kongresnom dvoranom i luksuznim smještajem, Kupari Dubrovnik Resort predstavlja i novu priliku za privlačenje poslovnih gostiju iz cijeloga svijeta. Dvorana smještena u ovako luksuzno okružje s prekrasnom prirodom i plažom, nadomak bisera Jadrana, bit će odličan prostor za razna poslovna događanja, konferencije, bankete, incentive, korporativne retreatove i druge manifestacije.

Kupari Dubrovnik Resort - 3LHD

Iako imovinsko-pravna pitanja još uvijek nisu u potpunosti riješena i potvrđena, projekt je u postupku čekanja lokacijske dozvole, što bi značilo da je mogućnost početka radova relativno vjerojatna. Stoga vjerujemo kako je izgledno da će ovaj projekt uistinu ugledati svjetlo dana kroz koju godinu. Povjerenje nam daje pouzdani i provjereni autor arhitektonskog rješenja, iza kojeg stoji čitav niz uspješnih projekata pa se nadamo najboljem i veselimo se vidjeti kako Dubrovnik, naša perjanica kongresnog turizma, dobiva nove hotelske, ali i kongresno-incentive kapacitete.