×

Terme Tuhelj grade novi hotel

U 2010. godini Terme Tuhelj planiraju započeti s izgradnjom novog hotela, odnosno novog krila postojećeg objekta. Dodatni hotelski objekt sadržavat će 120 dvokrevetnih soba na razini 4 zvjezdice, kongresni centar kapaciteta 250 osoba i garažu s 50 parkirnih mjesta.
Zdravko Počivalšek, Ivana Kolar i Vasja Čretnik
Zdravko Počivalšek, Ivana Kolar i Vasja Čretnik

Terme Olimia i Terme Tuhelj održali su godišnju konferenciju za medije na kojoj su predstavili novosti i dostignuća u tekućoj godini, rezultate poslovanja za razdoblje od siječnja do rujna ove godine, te planove za buduće poslovanje. Na konferenciji su sudjelovali Zdravko Počivalšek, direktor Terme Olimia, Ivana Kolar, direktorica Terma Tuhelj i Vasja Čretnik, direktor marketinga i prodaje Terma Olimia i Terma Tuhelj.

U Termama Olimia ove je godine realizirano mnogo projekata i investicija, među kojima se posebno napominje obnova i dogradnja hotela Breza, čime se povećao broj raspoloživih soba za noćenje, opremljenost soba podignuta je na jedan viši nivo, a u sklopu hotela izvedena je i obnova Centra zdravlja Olimia i hotelskog bazena. Terme Olimia financijski su poduprli i projekt izgradnje višenamjenske sportske dvorane koja se nalazi u neposrednoj blizini Terma, pokraj sportskog parka Gaj. Dvorana veličine 3400 kvadrata bit će otvorena početkom prosinca ove godine. U razdoblju od siječnja do rujna ove godine Terme Olimia bilježi broj od 62.625 gostiju, domaćih i stranih (najviše iz Italije, Austrije, Hrvatske, Njemačke, Nizozemske i Rusije), te 371 067 kupača, što predstavlja jednak rezultat kao u istom razdoblju prošle godine.

Direktorica Terma Tuhelj Ivana Kolar predstavila je rezultate i novosti ostvarene u ovoj godini za Terme Tuhelj, od čega je posebna pozornost pridana otvorenju Pustolovnog parka „Vodeni planet...tik do zemlje", čime je obogaćena cjelokupna izletnička ponuda. U rujnu ove godine Terme Tuhelj su otvorile i kampiralište, obnovili su kompletno njegovu infrastrukturu i uredili parcele za kampiranje. Kamp raspolaže s 20 parcela za prodaju i 18 za najam. To je istodobno i jedino kampiralište u kontinentalnom dijelu Hrvatske do NP Plitvice.

Brojne nagrade u 2009.
Terme Tuhelj ove su godine primile i mnoge nagrade, od kojih se ističe nagrada za najbolji kontinentalni hotel u svojoj kategoriji, zatim nagrada za najbolje kupalište s plažom u 2009. godini, te posebno priznanje za Čuvare autohtonog hrvatskog wellnessa zbog primjene izvornog ljekovitog blata u wellness tretmanima. Terme Tuhelj do siječnja do rujna ove godine posjetilo je 16.513 gostiju, domaćih i stranih, i to s tržišta Italije (53% porast), Austrije, Slovenije, Njemačke, BiH (51% porast).

Planovi za budućnosti
U idućim godinama Terme Olimia namjeravaju proširiti svoje poslovanje i u Makedoniji izgradnjom termalno-zabavnog kompleksa u Gevgeliji, na granici s Grčkom, gdje se nalazi bogati termalni izvor koji je trenutno neiskorišten. Kompleks bi uključivao veliki vodeno zabavni park, saunu i wellness centar, hotel visoke kategorije i casino.

U 2010. godini Terme Tuhelj planiraju započeti s izgradnjom novog hotela, odnosno novog krila postojećeg objekta. Dodatni hotelski objekt sadržavat će 120 dvokrevetnih soba na razini 4 zvjezdice, kongresni centar kapaciteta 250 osoba i garažu s 50 parkirnih mjesta. U planu je i izgradnja poslovnih prostora na postojećem objektu, izgradnja bungalova na području pored kampa, te uređenje parka i šetnice pored dvorca Mihanović, u sklopu kojeg se nalazi i vinoteka s bogatom ponudom vina iz cijele Hrvatske.