×

Za doček Nove godine najtraženija Opatija

Za doček 2010. godine najbolje se pripremila Opatija čiji su hotelski kapaciteti za posljednje sate ove godine gotovo popunjeni dok od sedam rovinjskih Maistrinih hotela, mjesta za doček Nove ima samo u Monte Mulini. Hvar je otvorio samo jedan hotel

U turističkom sektoru kriza je najviše pogodila hotelijere koji očekuju i tešku sezonu 2010. Za doček Nove godine neki jadranski hoteli nisu se niti otvorili jer im se ne isplati, a oni koji jesu jedino zbog novogodišnjih aranžmana očekuju neku zaradu i popunjenost.

Za doček nove 2010. godine najbolje se pripremila Opatija čiji su hotelski kapaciteti za posljednje sate ove godine gotovo popunjeni. U opatijskom hotelu Ambasador završen je buking za doček u dvorani koja prima 450 osoba. Njihova luksuzna novogodišnja ponuda košta 770 kuna po osobi, dok je standardna soba 840 kuna po danu.

Za vrijeme blagdana samo je polovica hotela popunjena, ali obzirom na krizu, u Ambasadoru to smatraju dobrim rezultatom jer je, za razliku od prošle godine, rezervirano 40 soba više, rekao nam je Ozren Tomac, šef prodaje Ambasadora.

Osim klasičnog dočeka, drugu godinu zaredom priprema se i atraktivni wellnes doček, čiji je dress code kupaći kostim, a plesni podij zamijenit će spa zona. Ciljani gosti su osobe srednjih godina, koje će za najdužu noć, i to masaže i jacuzzija izdvojiti 1.150 kuna.

"Ove godine naglasak je na wellnes ponudi koja je najbitnija u postsezoni, Opatija očekuje pet tisuća gostiju, a za razliku od prošle godine, imamo više hotela i svi će biti otvoreni", rekla je Jasna Doričić-Sanković, direktorica ureda Turističke zajednice grada Opatije.

Doček uz Čolića za 3.362kn
Među najskupljim novogodišnjim feštama ističe se i ona uz Zdravka Čolića u Novi & Spa resortu u Novom Vinodolskom. U cijenu od 3.362 kune uračunat je doček, noćenje i polupansion i još uvijek ima slobodnih mjesta

Od sedam rovinjskih Maistrinih hotela, mjesta za doček Nove ima samo u Monte Mulini, dok su se cijene u bukiranim hotelima kretale od 1.500 kuna nadalje. Što se tiče Sunčanog Hvara, samo će jedan od sedam hotela otvoriti vrata gostima za Novu godinu. Riječ je o hotelu Adriana koji će na vrhu hotela organizirati veliki party. Uz doček, aranžman za tri dana je oko 4.000 kuna, a postoji i jeftinija varijanta, od 2.800 kuna.

U zimskim mjesecima Dubrovnik gubi prednost pred drugima, najviše Opatijom, kako u traženosti, tako i cijeni i to zbog kvalitetne ponude, ali i zbog blizine ključnim gostima - Austrijancima, Talijanima, Slovencima i Nijemcima.

Tako je organizaciju dočeka Nove, 'preskočio' Dubrovnik Palace, kao i Bellevue, a od Jadranskih luksuznih hotela (JLH) doček će pripremiti Excelsior koji trenutačno bilježi 70-postotnu popunjenost kapaciteta za doček.

Smještaj za tri dana može se pronaći od 2.000 kuna, dok je cijena novogodišnjeg programa 800 kuna, kazali su nam iz JLH-a, koji ovaj rezultat smatraju dobrim obzirom da su cijene iste kako i prošle godine. Oni niže kategorije, odnosno Hotel Kompas i Bonavia za doček imaju bolju, gotovo 100-postotnu popunjenost.